Se spala temeinic sub jet de apa 600 g de ciuperci champignon, se scot sau se taie cu grija cozile. 100 g cuburi de soia inmuiate in prealabil se ames
Se spala temeinic sub jet de apa 600 g de ciuperci champignon, se scot sau se taie cu grija cozile. 100 g cuburi de soia inmuiate in prealabil se amesteca cu cozile de ciuperci taiate felii si se prepara o umplutura de ciuperci cu carne de soia, fara faina de secara. Ciupercile se asaza cu lamelele in sus intr-un vas termorezistent (uns cu unt) sau intr-o tava emailata. Compozitia cu soia se imparte in asa fel, incat sa fie acoperite toate ciupercile din tava. Se amesteca bine 200 ml smantana cu 100 g unt topit si compozitia se imparte pe fiecare palarie de ciuperca umpluta, apoi se presara cu 50 g cascaval ras, se dau la cuptor cu flacara mai mare pentru 15 minute pana se topeste cascavalul si se rumeneste. Se servesc calde cu orez fiert pe aburi, cu cartofi cu patrunjel sau cu salata de cartofi cu maioneza. Se pastreaza la frigider.
In caz de nevoie, ciupercile proaspat cumparate se pastreaza in frigider 2 – 3 zile in punga de hartie. Nu se pun in punga de polietilena, deoarece se incing si se altereaza. Daca la umpluturi si sosuri se foloseste smantana cu procent redus de grasimi si imbogatita cu adaosuri, inainte de folosire trebuie frecata bine si abia cand este neteda se adauga la unt, altfel sosul va fi cu cocoloase. Cascavalul proaspat se pune pentru putina vreme la congelator sa se intareasca si sa se rada usor.
Alte reteta ciuperci recomandate
Ciulama de ciuperci
Ciuperci umplute
Orez ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post