Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le, apoi cu degetele tasati lamelele de pe partea interioara a palariilor, intr-un vas de teflon, puneti juma
Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le, apoi cu degetele tasati lamelele de pe partea interioara a palariilor, intr-un vas de teflon, puneti jumatate din cantitatea de unt si, cand este fierbinte, adaugati faina si amestecati pana cand aceasta devine aurie.
Stingeti cu lapte dulce, cald, amestecand continuu
cu o spatula foarte curata de lemn pana cand sosul se ingroasa.
Adaugati cascavalul ras, galbenusurile unul cate unul si la urma albusurile batute spuma tare.
Ungeti o tava pentru cuptor cu unt in care asezati ciupercile, puneti in fiecare cate o lingura cu umplutura si presarati-le cu cascaval ras.
Dati vasul la cuptor, cu foc potrivit, pana cand preparatul se rumeneste frumos.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa
Tocanita cu ciuperci
Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati