Ciuperci cu smantana

Spalati ciupercile in apa rece, taiati-le in felii fine si puneti-le intr-un vas de teflon, impreuna cu ceapa tocata, in unt fierbinte sa se inmoaie,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g ciuperci
  • 350 g smantana
  • 1/2 pahar cu suc de rosii
  • o ceapa
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 pahar cu vin
  • putin ulei
  • 50 g unt
  • o lingura rasa cu faina
  • 2 oua
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalati ciupercile in apa rece, taiati-le in felii fine si puneti-le intr-un vas de teflon, impreuna cu ceapa tocata, in unt fierbinte sa se inmoaie, pe foc mic, in lichidul lasat de ele.

Cand constatati ca lichidul aproape s-a evaporat, puneti vinul, sucul de rosii, sare si piper, dupa gust.

Adaugati patrunjel verde si dati vasul la cuptorul cu foc domol.

Catre sfarsit, puneti si smantana combinata cu galbenusuri, zeama de lamaie si mai lasati vasul pe foc 2 minute.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

ciulama de ciuperci

ciuperci tocanita

piept de pui ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce