Ciuperci cu smantana

Spalati ciupercile in apa rece, taiati-le in felii fine si puneti-le intr-un vas de teflon, impreuna cu ceapa tocata, in unt fierbinte sa se inmoaie,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g ciuperci
  • 350 g smantana
  • 1/2 pahar cu suc de rosii
  • o ceapa
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 pahar cu vin
  • putin ulei
  • 50 g unt
  • o lingura rasa cu faina
  • 2 oua
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalati ciupercile in apa rece, taiati-le in felii fine si puneti-le intr-un vas de teflon, impreuna cu ceapa tocata, in unt fierbinte sa se inmoaie, pe foc mic, in lichidul lasat de ele.

Cand constatati ca lichidul aproape s-a evaporat, puneti vinul, sucul de rosii, sare si piper, dupa gust.

Adaugati patrunjel verde si dati vasul la cuptorul cu foc domol.

Catre sfarsit, puneti si smantana combinata cu galbenusuri, zeama de lamaie si mai lasati vasul pe foc 2 minute.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

ciulama de ciuperci

ciuperci tocanita

piept de pui ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors