Ciuperci cu branza si sos de smantana

Se spala si se usuca ciupercile. In prealabil se scot cozile, care se toaca marunt. Se pune intr-o cratita potrivita untul; cand se incinge, se pun pa

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciuperci potrivite (cate 2 de persoana)
  • branza de vaci sarata
  • condimente (delikat
  • patrunjel
  • busuioc
  • piper)
  • smantana
  • unt (cat o nuca)

Mod de preparare

Se spala si se usuca ciupercile. In prealabil se scot cozile, care se toaca marunt. Se pune intr-o cratita potrivita untul; cand se incinge, se pun palariile ciupercilor cu lamelele in sus. Cozile tocate se pun pe langa palarii si se dau la foc potrivit, sa se inabusa, cu capac. Cand s-au mai inmuiat ciupercile se pune cu lingura branza in "gaurile" ciupercilor. Se lasa din nou la foc mic, pana se topeste branza si se niveleaza in ciuperci. Se asezoneaza cu condimentele. Se lasa pana se inmoaie totul (se incearca cu o furculita) si se adauga smantana, cat sa acopere cozile tocate. Se lasa sa dea intr-un clocot si apoi se ia de pe foc.
Se servesc calde

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post