400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei pana devine sticloasa. S
400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei pana devine sticloasa.
Se adauga ciupercile si 1 lingurita de boia de ardei. Se stinge cu 50 ml apa, se adauga o lingurita de sare si se fierbe inabusit, sub capac, pana se inmoaie ciupercile.
Daca nu sunt destul de moi, se mai adauga putina apa si se continua fierberea. Apoi se presara cu o lingurita de faina, se amesteca, se adauga 50 ml smantana si iar se amesteca sa se integreze bine faina.
Se stinge cu 150 ml apa rece sau atata cat sos se doreste, se amesteca sa nu se prinda si se mai da un clocot.
Ciulamaua este gata cand particulele de grasime dispar de pe suprafata preparatului.
Gustul ciulamalei se evidentiaza alaturi de orez fiert pe aburi sau paste (galuste).
Daca se serveste cu paste, se stinge cu mai putina apa, deoarece aceste paste nu absorb prea mult lichid.
Se pastreaza la rece.
Pofta buna!
Va recomandam si alte mancaruri:
Mancare de fasole alba cu carne de porc si carnati
Mancare de dovlecei
Rulouri de pui pane la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post