Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii ciupercilor conserva, acestea se scurg de lichid.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • faina - 150 g
  • lapte - 900 ml
  • margarina sau unt - 150 g
  • 2 cuburi MAGGI de ciuperci
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii ciupercilor conserva, acestea se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne. Ciupercile se inabusa in 75 g margarina (sau unt). Faina se dizolva in 150 ml lapte rece, se toarna peste 75 g margarina topita (sau unt), se adauga cuburile MAGGI si se fierbe, amestecandu-se continuu pentru a nu se forma aglomerari. In sosul format se adauga restul de lapte, ciuperci, sare si se continua fierberea cca 10 minute. Vasul se da la o parte de pe foc si peste compozitie se adauga margarina topita (sau unt).

Ciulamaua cu ciuperci se serveste cald.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors