Chiftelute din carne de pui si ciuperci

Se curata ciupercile, se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei, 5 minute, la foc iute, amestecind incontinu. Se condimenteaza si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. ciuperci
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 50 gr. piine feliata
  • 200 gr. frisca nebatuta (sau smintina )
  • o legatura patrunjel verde
  • 600 gr. fileuri de piept de pui
  • 3 linguri de zeama de lamiie

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei, 5 minute, la foc iute, amestecind incontinu. Se condimenteaza si se pun deoparte. Se taie piinea cubulete si se inmoaie in frisca sau smintina. Carnea de pui se spala, se zvinta si se taie bucatele, iar patrunjelul verde, spalat si scuturat bine, se toaca marunt. Se mixeaza in robotul de bucatarie carnea, piinea cu frisca sau smintina cu tot, patrunjelul, zeama de lamiie si cite o lingurita de sare si piper, iar in piureul astfel obtinut se incorporeaza ciupercile prajite. Se formeaza circa 12 chiftele (cu palmele ude) care se prajesc cam 10 minute in uleiul ramas, bine incins.
Chiftelele se servesc fierbinti cu o salata de cartofi si castraveti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors