Tai felii groase (aproape 1 cm grosime), si le ung cu ulei, apoi le las putin, incing bine un gratar de fonta , si le pun. Le frig repede , si presar
Tai felii groase (aproape 1 cm grosime), si le ung cu ulei, apoi le las putin,
incing bine un gratar de fonta , si le pun.
Le frig repede , si presar un praf de sare.
Cum e gata fiecare bucata, o pun repede intr-un vas de sticla, sub capac, si incerc sa le iau fara sa se scurga sucul din ele.
Intre timp pregatesc un mujdei din trei catei de usturoi, ulei de masline, patrunjel, zeama de lamaie, sare, ceva ardei uscat-dulce,o lingurita de zahar brun si apa minerala.
Amestec o lingura mare de mujdei cu feliile fripte. Ideea e ca sucul lasat de ciuperci , care are un gustul ala de fript si ciuperca, sa se indulceasca cu zaharul brun, dandu-i o tenta de caramel, iar usturoiul se distinge separat , fara sa patrunda in felii.
Pofta buna!
Reteta Champignoane pe gratar a fost propusa de nenea Radu pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciuperci gasiti aici:
Chiftele de ciuperci,
Clatite cu ciuperci,
Ciuperci umplute cu spanac
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post