Pentru aceasta reteta am folosit galbiori, dar puteti folosi orice fel de cipuerci. Cele de padure sunt insa mult mai aromate decat cele de cultura.
Pentru aceasta reteta am folosit galbiori, dar puteti folosi orice fel de cipuerci. Cele de padure sunt insa mult mai aromate decat cele de cultura. Pentru inceput am tocat o ceapa mare de tot si am calit-o un ulei, am adaugat buretii (pe care eu ii spal) taiati in bucati mari.
Galustele se fac simplu prin amestecul celor doua oua, putina sare si in functie de cantitatea pe care o dorim se mai poate pune putina apa, ulei sau lapte. Cand are consistenta unui aluat moale se formeaza galustele si se pun in apa sarata care clocoteste.
Cand lichidul de pe ciuperci s-a evaporat am aruncat peste galustele,
250 ml smantana lichida, sare, piper si patrunjel tocat si am lasat la foc mic vreo cinci minute sa se ppe unele cu altele.
Se poate presara deasupra parmezan ras sau verdeata. Reteta Bureti in sos de smantana cu galuste de faina a fost propusa de Carmiris pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciuperci recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post