Budinca de ciuperci

Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le si treceti-le prin masina de tocat carne. Separat, intr-un castron mare, puneti untul, faina, amestecati-

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 150 g unt (margarina sau ulei)
  • 300 ml lapte
  • 300 g ciuperci
  • 150 g telemea (cascaval sau parmezan)
  • 4 oua
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le si treceti-le prin masina de tocat carne.

Separat, intr-un castron mare, puneti untul, faina, amestecati-le la foc domol, sa se coloreze abia si stingeti cu lapte, amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase.

Luati vasul de pe foc si puneti imediat ciupercile, marar, patrunjel si piper, dupa gust.

In acest sos, aproape racit, puneti, amestecand foarte bine dupa fiecare, galbenusurile, apoi telemeaua. Separat, bateti spuma tare albusurile si adaugati-le in compozitie numai prin rasturnare, sa nu se lase.

Turnati compozitia pentru budinca intr-un vas larg de 3 litri, uns si tapetat cu faina.

Coaceti budinca pe baie de aburi, 50 de minute, in cuptorul cu foc bun.

Aduceti preparatul la masa acoperit cu cascaval ras.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors