Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le si treceti-le prin masina de tocat carne. Separat, intr-un castron mare, puneti untul, faina, amestecati-
Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le si treceti-le prin masina de tocat carne.
Separat, intr-un castron mare, puneti untul, faina, amestecati-le la foc domol, sa se coloreze abia si stingeti cu lapte, amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase.
Luati vasul de pe foc si puneti imediat ciupercile, marar, patrunjel si piper, dupa gust.
In acest sos, aproape racit, puneti, amestecand foarte bine dupa fiecare, galbenusurile, apoi telemeaua. Separat, bateti spuma tare albusurile si adaugati-le in compozitie numai prin rasturnare, sa nu se lase.
Turnati compozitia pentru budinca intr-un vas larg de 3 litri, uns si tapetat cu faina.
Coaceti budinca pe baie de aburi, 50 de minute, in cuptorul cu foc bun.
Aduceti preparatul la masa acoperit cu cascaval ras.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa
Tocanita cu ciuperci
Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post