Prepara o portie de pasta de soia care inlocuieste carnea conform retetei de la Sarmale cu ciuperci. Spala 8 ardei de marime medie, scoate-i capacul s
Prepara o portie de pasta de soia care inlocuieste carnea conform retetei de la Sarmale cu ciuperci. Spala 8 ardei de marime medie, scoate-i capacul si curata-i de seminte. Aseaza-i in suficienta apa fierbinte si fierbe-i pana devin pe jumatate moale. Raceste-i in apa rece si umple-i cu pasta. Toarna intr-un vas 2,4 l de suc de rosii, adauga 3-4 frunze de telina sau patrunjel, dupa care mai adauga 180 g miere si un sfert de lingurita de sare. Pune totul la fiert, adauga ardeii umpluti si fierbe-i sub capac timp de 20-25 de minute, pana ardeii devin moi. Agita vasul din cand in cand sa nu se prinda. Daca s-au fiert ardeii, prepara rantasul adaugand o cantitate necesara de ulei la 3 linguri de faina. Fierbe-l pana face spuma si ia-l de pe foc. Lasa-l la racit si adauga sufiecienta apa rece in timp ce amesteci continuu, pana devine dens. Scoate cu grija ardeii umpluti si adauga rantasul in sucul de rosii. Fierbe-l inca 10 minute la foc iute, amestecand continuu, sa devina dens, dupa care pune la loc ardeii. Aceasta cantitate e suficienta pentru 4 persoane timp de 2 zile.
Daca vrei ca acest preparat sa fie si mai gustos, rade coaja la jumatate de lamaie si pune-o in putin material, adaugand-o la ardeii umpluti gata fierti.
Aceasta este o reteta de ardei umpluti deosebita.
Alte retete recomandate
Ciorba de perisoare
Ciorba radauteana
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post