Tocinei la cuptor aromati cu rozmarin

Tocineii la cuptor aromati cu rozmarin sunt o mancare populara in Moldova, dar de fapt tocineii vin din Cehia.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • o bucata cascaval sau branza de oi(dupa preferinta)
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • rozmarin
  • plante aromatice de la Provance
  • o lingurita de legume deshidratate
  • ulei

Mod de preparare

1. Cartofii curatati, spalati si zvantati, se dau prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se storc un pic de suc. Intr-un castronel amestecam cartofii razuiti cu o lingura de pesmet, cu branza sau cascavalul date prin razatoare, cu cele 2 galbenusuri de ou, cu legumele deshidratate si ierburile arote de la Provence. La sfarsit dupa ce am amestecat ingredientele bine adaugam si cele 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare. Se adauga sau nu sare,dupa preferinta.

2. Se unge o tavita cu lei ,se presara deasupra pesmetul ramas si turnam compozitia de mai sus si se presara deasupra rozmarin..

Se da la cuptor,la foc potrivit,cca.20 -25 minute,pana ce se rumeneste totul frumos.Se lasa sa se raceasca un pic apoi taiem in bucati mai mici care se pot servi cu smantana sau iaurt rece.
Pofta buna!


Tocineii la cuptor se servesc cu smantana sau sos de iaurt.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors