Tocinei la cuptor aromati cu rozmarin

Tocineii la cuptor aromati cu rozmarin sunt o mancare populara in Moldova, dar de fapt tocineii vin din Cehia.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • o bucata cascaval sau branza de oi(dupa preferinta)
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • rozmarin
  • plante aromatice de la Provance
  • o lingurita de legume deshidratate
  • ulei

Mod de preparare

1. Cartofii curatati, spalati si zvantati, se dau prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se storc un pic de suc. Intr-un castronel amestecam cartofii razuiti cu o lingura de pesmet, cu branza sau cascavalul date prin razatoare, cu cele 2 galbenusuri de ou, cu legumele deshidratate si ierburile arote de la Provence. La sfarsit dupa ce am amestecat ingredientele bine adaugam si cele 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare. Se adauga sau nu sare,dupa preferinta.

2. Se unge o tavita cu lei ,se presara deasupra pesmetul ramas si turnam compozitia de mai sus si se presara deasupra rozmarin..

Se da la cuptor,la foc potrivit,cca.20 -25 minute,pana ce se rumeneste totul frumos.Se lasa sa se raceasca un pic apoi taiem in bucati mai mici care se pot servi cu smantana sau iaurt rece.
Pofta buna!


Tocineii la cuptor se servesc cu smantana sau sos de iaurt.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce