Clatim carnea in apa rece si o scurgem. O taiem in cubulete. Turnam deasupra vinul rosu si lasam sa stea cateva ore. Intre timp taiem slanina cubulet
Clatim carnea in apa rece si o scurgem. O taiem in cubulete. Turnam deasupra vinul rosu si lasam sa stea cateva ore.
Intre timp taiem slanina cubulete si o topim in ceaun, adaugam untul sau margarina, cand grasimea se topeste adaugam carnea si marim focul.
Prajim carnea pe ambele parti. Apoi taiem ceapa marunt ai o adaugam la carne. Presaram cu sare, piper si boia. Acoperim ceaunul si fierbme 20 de minute astfel incat carnea sa lase zeama.
Indepartam capacul sa se evapore apa si lasam carnea sa se prajeasca in suc propriu pana devine moale, acoperim ceaunul pe jumatate.
Diluam cu supa de carne sau apa. Adaugam ciupercile feliate cu 15 minute inainte de terminarea fierberii si le fierbem impreuna pana devin moi.
Putem servi cu garnitura de piure de mere, varza rosie calita sau cartofi fierti.
Putem decora cartofii fierti cu putin gem de afine.
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de piept de pui cu paste
Salata cu ton si porumb dulce
Salata de vinete
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post