Sufleu de cartofi cu cascaval

Se incalzeste cuptorul la 175°. Cartofii se curata de coaja, se taie in felii de ½ cm. Se unge un vas termorezistent si se pune in el un rand de

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper alb
  • o ceapa de taiata
  • 170 g cascaval marmorat
  • 100 g parmezan ras
  • 250 ml lapte
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175°. Cartofii se curata de coaja, se taie in felii de ½ cm. Se unge un vas termorezistent si se pune in el un rand de cartofi, se sareaza, se da un praf de piper, frunzele de ceapa taiate, cascavalul marmorat taiat cuburi si parmezan ras. Randurile se continua pana se termina materia prima. Se zdrobeste usturoiul, se pune in lapte, se toarna peste cartofi. Vasul se pune in cuptorul incalzit 60 – 70 de minute. Foarte bun ca fel de mancare de sine statator, dar si ca garnitura cu peste la abur sau cu carne de pasare.
Alte retete mancaruri recomandate

Dovlecei umpluti

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea