Se pun sa se coaca la cuptor 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.). Se rup in doua si cu o lingurita se scoate miezul. Se freaca cat e fierbinte cu o lingura
Se pun sa se coaca la cuptor 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.). Se rup in doua si cu o lingurita se scoate miezul. Se freaca cat e fierbinte cu o lingura de lemn. Se adauga sare, piper, 50 gr. de unt proaspat. Se amesteca mereu pe marginea aragazului; se da deoparte, se adauga o ceasca de smantana nu prea plina si pe rand 4 galbenusuri. Se poate pune, daca se doreste, si putina sunca taiata marunt. La urma, cand e aproape sa se bage la cuptor, se adauga si 6 albusuri batute spuma. Se unge o forma de unt, se pune compozitia, se netezeste cu un cutit, dandu-i forma putin bombata, se stropeste cu putin unt. Se da la cuptor 25 de minute, la foc potrivit. Se serveste in forma.
Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
Desert cornulete cu umplutura de dovleac coptIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala