Se sareaza feliile de ceafa apoi numai pe o parte se condimenteaza cu piperul, patrunjelul si cimbrul se aseaza felia de bacon si deasupra cea de brin
Se sareaza feliile de ceafa apoi numai pe o parte se condimenteaza cu piperul, patrunjelul si cimbrul se aseaza felia de bacon si deasupra cea de brinza apoi 2-3 masline fara simbure. Se ruleaza si se inchid cu ajutorul a doua trei scobitori care sa strapunga complect rulourile ca acestea sa nu se desfaca. Se prajesc rulourile intr-o tigaie un minut pe o parte si pe alta la foc tare sa se rumeneasca bine, se adauga vinul apoi se trece toata compozitia in oala expres si se lasa sa fiarba cam 10 min. Cartofii (tip monalisa) se curata si se taie pe lungime in jumatati, se presara bine cu boia apoi se freaca in mina fiecare cartof, ca sa capete culoare.
Se retrage oala expres, se deschide si se adauga cartofii verificind prezenta lichidului. Daca e nevoie se adauga un pic de apa. Se inchide oala si se da la foc 5-7 minute pina se fac cartofii.
Se lucreaza cu putin sos deci trebuie bine supravegheata oala. La final carnea trebuie sa ramana foarte frageda, cartofii sa nu se rupa si sa nu pluteasca totul in mult lichid.
Se poate face la cuptor, daca este timp. pt asta, dupa ce s-au rumenit rulourile si s-au udat cu vinul, se aseaza impreuna cu cartofii in tava aragazului si se lasa cam o ora.
Inainte de a aseza totul pe platoul de servit, se scot scobitorile din rulouri. Merge cu vin rosu!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post