Rösti

Se fierb cartofii in coaja. Cind sint pe jumatate fierti se iau de pe foc si se curata coaja. Se trec prin razatoarea mare. Se pune uleiul intr-o tiga

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg. cartofi
  • 150 gr. bacon
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja. Cind sint pe jumatate fierti se iau de pe foc si se curata coaja. Se trec prin razatoarea mare. Se pune uleiul intr-o tigaie, cind este incins se pun cartofii amestecati cu baconul taiat in cubulete foarte mici. Se lasa la prajit catre sfirsit se adauga sarea si piperul dupa gust. Foarte important este ca in ultimele 5 minute sa nu se mai amestece cartofii.
Se pune o farfurie deasupra tigaii, iar continutul tigaii se intoarce pe farfurie, astfel incit partea de jos care este rumenita va veni deasupra si va avea un aspect foarte placut.

Se poate servi ca garnitura (fara bacon) la mincaruri cu carne si/sau ciuperci

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala