Pui la gratar Porto

1. Se spala puiul intreg. 2. Se taie in doua, iar apoi se bate cu ciocanul de snitele cele doua jumatati pana cand se zdrobesc toate oasele. 3. Se pun

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 150 ml vin alb sec
  • 50 ml coniac
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 leg. patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se spala puiul intreg.

2. Se taie in doua, iar apoi se bate cu ciocanul de snitele cele doua jumatati pana cand se zdrobesc toate oasele.

3. Se pun jumatatile de pui intr-un castron si peste ele se pune ardeiul gras, ardeiul iute, usturoiul si jumatate din legatura de patrunjel. Verdeturile au fost tocate marunt in prealabil.

4. Se adauga apoi vinul, uleiul, coniacul, zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust.

5. Se freaca bine jumatatile de pui pe toate partile cu acest bait, apoi se pun pe gratarul incins si se frig pana cand se rumenesc.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din piept de pui

Chifteluțele din piept de pui sunt, nu numai o idee foarte bună pentru un picnic reușit, ci și un aperitiv cald deosebit...

Chiftelute din piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce