Pui la gratar Porto

1. Se spala puiul intreg. 2. Se taie in doua, iar apoi se bate cu ciocanul de snitele cele doua jumatati pana cand se zdrobesc toate oasele. 3. Se pun

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 150 ml vin alb sec
  • 50 ml coniac
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 leg. patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se spala puiul intreg.

2. Se taie in doua, iar apoi se bate cu ciocanul de snitele cele doua jumatati pana cand se zdrobesc toate oasele.

3. Se pun jumatatile de pui intr-un castron si peste ele se pune ardeiul gras, ardeiul iute, usturoiul si jumatate din legatura de patrunjel. Verdeturile au fost tocate marunt in prealabil.

4. Se adauga apoi vinul, uleiul, coniacul, zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust.

5. Se freaca bine jumatatile de pui pe toate partile cu acest bait, apoi se pun pe gratarul incins si se frig pana cand se rumenesc.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors