Pogacele cu cartofi

se fierb cartofii, se curata si se zdrobesc. Se adauga faina, oul, uleiul,sarea, piperul si se plamadeste. Se intinde aluatul obtinut (2 cm grosime) s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 160 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • Un sfert de lingurita piper macinat

Mod de preparare

se fierb cartofii, se curata si se zdrobesc. Se adauga faina, oul, uleiul,sarea, piperul si se plamadeste. Se intinde aluatul obtinut (2 cm grosime) si se formeaza pogacele mici, care se asaza pe o tava si se baga la cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu aproximativ 10 minute, dupa care la foc moderat inca 20 de minute, pana cand ambele parti capata o culoare rosie.
Alte retete recomandate

Ciulama de pui

Ostropel pui

Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu sote de ghebe

Cand sunt in pana de idei si nu mai stiu ce sa pregatesc scot imediat niste piept de pui, mai ales ca este carnea mea...

Piept de pui cu sote de ghebe
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce