Piureul gustos de cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Se curata cartofii, se taie in sferturi si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si putina sare.
Piureul gustos de cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Se curata cartofii, se taie in sferturi si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa-i acopere si putina sare. Se fierb repede, se scurg de apa si se trec cat sunt fierbinti printr-o sita. Se bat bine cu unt in cratita in care au fiert. Cand au devenit albi si spumosi ca o crema, se adauga laptele fierbinte, cate putin. Se mai bat apoi pe foc, ca sa se infierbante, fara insa sa se rumeneasca pe fund sau sa fiarba. Se potriveste gustul sarat. Se serveste imediat.
Cu cat asteapta, cu atat este mai putin gustos. Se poate pregati piureul fara sa se mai treaca prin sita cartofii. Astfel, dupa ce au fiert, se scurg si se sfarama bine cu o lingura de lemn, pe margmea masinii. Se adauga untul si laptele si se mai bat repede, pana nu ramane nici un cocolos.
Piureul de cartofi se serveste fierbinte.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post