Piure de cartofi cu friptura de pui

Piure de cartofi cu friptura de pui este o mancare consistenta si completa. Cartofii piure si friptura de pui merg de minune langa muraturi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Piure:
  • 500 grame cartofi
  • 100 grame unt
  • 100 ml lapte
  • sare
  •  
  • Friptura:
  • 1 pui
  • sare/piper/alte condimente dupa gust
  • 2 lg. untura
  • 1 morcov
  • Muratura: castraveti

Mod de preparare

Puiul se spala, se curata, se sareaza, pipereaza si condimenteaza dupa preferinta. Se lasa cateva ore in frigider pentru a patrunde aromele in carne.

Apoi sa aseaza intr-o tava, se pun untura si morcovul taiat felii si se da la cuptor la foc mediu. Se unge din cand in cand cu sosul care se formeaza, iar cand s-a rumenit si furculita intra usor in carne, se scoate din cuptor.

Pentru prepararea piureului cartofii trebuie curatati, spalati, taiati in forma de cuburi si pusi in apa cu sare, la fiert. Cand sunt fierti se scurg de apa, se bat cu mixerul si se adauga untul si laptele fierbinte. Se bate pana cand piureul devine fin si omogen.

Doua functii pe care le apreciez in mod deosebit la Philips Multicooker sunt:
- Datorită tehnologiei cu încălzire 3D, căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.
- Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.


Se aseaza pe farfurie cateva linguri de piure, bucati din friptura, dupa preferinta, morcovi, sos si castraveciori murati.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce