Perisoare de cartofi cu sunca

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin masina de tocat. Se amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu smintina, sarea, oul, sun

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi
  • o cescuta pesmet
  • 2-3 linguri faina
  • 4 linguri smintina
  • 1 ou
  • 120 gr. sunca
  • putin ulei
  • sare
  • 1 lingura unt pentru pesmet

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin masina de tocat. Se amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu smintina, sarea, oul, sunca tocata (cu cutitul) si faina. Se face un aluat din care se formeaza un sul lung. Se taie bucati si se formeaza perisoare. Se asaza una linga alta intr-o tava cu putin ulei si se dau la cuptor.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala