Se curata 1 kg de cartofi spalati. Se spala din nou fiecare cartof in parte, se taie in doua pe latime, apoi pe lungime in 4 – 8 bucati, dupa m
Se curata 1 kg de cartofi spalati. Se spala din nou fiecare cartof in parte, se taie in doua pe latime, apoi pe lungime in 4 – 8 bucati, dupa marimea cartofilor. Cartofii mai mici se taie pe lungime. O ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 80 ml ulei. Se spala 4 ardei verzi, se taie rondele de cca 0,5 cm sau felii de 1 cm latime, se adauga la ceapa si se calesc impreuna. Cand ardeii se inmoaie, se spala 2 rosii potrivite si taiate in patru se adauga la ardei. Se fierb in continuare pana rosiile devin pasta, se prajesc apoi fara capac.Cand sosul nu mai are apa se adauga cartofii, sare 1 l.c. cu varf si l.c. boia. Pentru aroma deosebita se poate adauga ¼ de l.c. chimen. Se toarna 400 ml apa si se fierbe sub capac timp de 20 de minute pana cand devin moi cartofii. Atentie, sa nu fie prea fierti, pentru ca absorb toata cantitatea de apa si se ingroasa. Persoanele amatoare de gusturi unguresti pot folosi si ardei iute. Iarna, ardeii si rosiile se pot inlocui cu 4 linguri cu varf de ghiveci. Cei carora le place sa fie papricasul mai zemos vor folosi 0,5 l de apa.
Pana fierb cartofii, se pregateste o jumatate de portie jumari din 50 g de cuburi de soia, cuburile de soia inmuiate se taie in 3 – 4 bucati. Jumarile de soia se amesteca cu cartofii caliti, se servesc calzi, cu acritura, ca singur fel de mancare. Fiind mancare de iarna, papricasul de cartofi se poate consuma cu castraveti acri, cu ardei sau acritura asortata. Gatit vara, este delicios alaturi de o salata de castraveti cu smantana. Daca se gateste pentru a doua zi, se pune apa mai multa, pentru ca absorb multa apa si supa se ingroasa. Se pastreaza la frigider.
Alte retete vegetariene recomandate
Ciuperci umplute
Spanac cu orez
Mazare cu cartofi