1. Cernem faina in bolul de framintat, punem sarea, drojdia si apa si incepem sa amestecam. Framintam bine. 2. Intr-un lat bol, pe care il ungem cu o
1. Cernem faina in bolul de framintat, punem sarea, drojdia si apa si incepem sa amestecam. Framintam bine.
2. Intr-un lat bol, pe care il ungem cu o lingura de ulei de masline, punem bila de aluat si lasam sa-si dubleze volumul.
3. In timp ce creste bila spumam vreo 100 g unt si adaugam 2 catei de usturoi (sau cati doriti) pisati, rozmarin si patrunjel. Frecam bine cu mixerul.
4. Portionam aluatul in 8 bucati. Intindem cu sucitorul forme ovale.
5. Ungem cu untul.
6. Rulam si taiem pe lung (dar nu pina jos) cu o lama de cutit sau un cuter.
7. Rulam sub forma de melc cu partea taiata in sus si punem in tava pe hirtie.
8. Ungem cu ou.
9. Dam la cuptor 25 minute la cca 175 gr (foc mediu).
Reteta propusa de Shumaila.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post