Orez exotic

Orezul se spala si se fierbe, apa de fiebere se arunca, dupa care se trece printr-un jet de apa rece. Separat, se caleste in unt sau ulei carnea de pu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani de orez cu bobul lung
  • care nu se lipeste la fiert
  • 300 gr piept de pui sau pulpe dezosate fara piele
  • 1 lingura de unt sau 3 linguri ulei de porumb
  • 100 gr stafide
  • 50 gr fulgi de migdale
  • 50 gr ananas taiat marunt
  • 10 linguri suc de rosii sau 1 lingura de bulion diluat in 200 ml apa
  • sare
  • piper
  • cimbru si menta (dupa gust)

Mod de preparare

Orezul se spala si se fierbe, apa de fiebere se arunca, dupa care se trece printr-un jet de apa rece. Separat, se caleste in unt sau ulei carnea de pui, taiata bucati mici, dar fara a se rumeni. Cand este patrunsa, se adauga sucul de rosii sau bulionul diluat, stafidele si ananasul. Se lasa cateva clocote, apoi se adauga fulgii de migdale. Se toarna sosul peste orez si se mai lasa 5 minute la foc mic, amestecandu-se cu grija. La final, se presara condimentele si se amesteca.

Aroma poate fi diferita, in functie de grasimea folosita si de preferinte.
Arata foarte bine pe platouri individuale, decorat cu frunze de menta proaspata si felii de lamaie.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf de orez cu pui la cuptor

Nu am mai facut pilaf de mult timp, dar cum imi trec prin fata ochilor zilnic foarte multe retete bune, mi-a facut cu ochiul...

Pilaf de orez cu pui la cuptor
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala