Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie rondele. Musacaua e perfecta pentru cina sau pranz.
Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele; telemeaua se rade. Se freaca galbenusurile crude de la 2 oua, cu sare, se adauga untul topit, albusurile batute spuma si smantana. Se ia o forma potrivit de mare, se unge cu unt si se aseaza alternativ un strat de cartofi, un strat de rondele de ou presarate cu piper si telemea si se urmeaza asa pana se termina. Deasupra se toarna compozitia de ou cu smantana si se pune in cuptorul incins, sa se gratineze.
Musacaua de cartofi cu branza si oua se lasa sa se odihneasca putin dupa care se serveste calda.
Indiciul cu nr.5 din concursul Aerul este noul ulei este: bucatarie
Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.
Madlene cu suc de clementine