Musaca de Dorna

Musacaua de Dorna este o reteta de musaca de cartofi la cuptor delicioasa, cu carne de vitel, cascaval si vin. Este o mancare cu cartofi delicioasa si consistenta.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5kg de cartofi
  • 1 pahar ulei
  • 1 ceasca mare de smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • 1 pahar de vin
  • 2 oua
  • 1 ceapa mare
  • 250g cascaval
  • 1 paharel de tuica
  • 1kg carne tocata de vitel
  • 1 pachet de unt
  • 2 morcovi

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, morcovul se razuie si se pun la calit in jumatate de unt amestecat cu jumatate de pahar de ulei. Cartofii se curata si se taie felii subtiri.

Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga carnea pana isi schimba culoarea, amestecand mereu. Dupa ce s-a rumenit se sareaza si se pipereaza, se stinge cu tuica si vin, se presara cu marar si cimbru si se lasa deoparte.

Cartofii se pun la prajit la foc iute, in unt cu ulei pana se rumenesc.

Se razuie cascavalul.

Se bat ouale cu smantana, cascaval, sare si piper.

Se unge o cratita mare cu unt si ulei, se potriveste un strat de cartofi, apoi un strat de carne cu ceapa si morcovi, se toarna smantana cu ou si cascaval, apoi iar cartofi, iar carne, si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie de smantana cu ou si cascaval.

Se da tava la cuptor la foc mic, pentru 1 ora.


Musacaua de Dorna se serveste calda alaturi de un Pinot Gris.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce