Musaca de cartofi cu carne de porc

Se fierb cartofii in coaja, adaugandu-se un praf de sare in apa. Cand sunt gata, se curata de coaja si se taie in rondele nu foarte groase. Se caleste

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne macra de porc
  • 2 cepe
  • 1 kg de cartofi
  • 2 oua
  • o lingura de pesmet
  • 4 linguri de smantana
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, adaugandu-se un praf de sare in apa. Cand sunt gata, se curata de coaja si se taie in rondele nu foarte groase. Se caleste ceapa tocata marunt. Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu un cartof crud si se adauga peste ceapa, calindu-se in continuare. Se ia de pe foc si, dupa ce s-a racit, se adauga ouale, batute cu doua linguri de smantana. Se unge un vas cu unt si se tapeteaza cu faina. Se asaza un strat de rondele de cartofi, un strat de carne si asa mai departe, avand grija ca ultimul strat sa fie de cartofi. Pasta de tomate se dizolva cu putina zeama de carne si se toarna deasupra, impreuna cu restul de zeama. Se adauga sare si piper si se da la cuptor. Cand e aproape gata, se toarna restul de smantana.
Alte retete bucatarie recomandate

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors