Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cartofi fierti de marime medie
  • cca. 100 g faina
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 100 g sunca din piept de curcan Sissi
  • 100 g mozzarella

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja si ii dam pe razatoarea mare.

Adaugam un ou, un praf de sare, 1 legatura de patrunjel verde tocata marunt si 100 g faina alba.

Framantam aluatul rezultand un aluat usor lipicios.

*In cazul in care aluatul este foarte lipicios, mai adaugam putina faina.*

Sunca o taiem marunt iar mozzarella cubulete de marime medie.

Din aluatul de mai sus, formam bilute de marime medie.

Formam placintelele in felul urmator :

Luam o mingiuta pe care o aplatizam cu ajutorul palmelor, asezam o bucatica de mozzarella si felii de sunca iar deasupra asezam o alta bucata de aluat, apasand pe margini foarte bine.

Incingem o tigaie teflonata si prajim placintelele pe fiecare parte cate 2-3 minute.

Noi am servit cu guacamole, insa sunt foarte delicioase dimineata alaturi de un iaurt.

Pofta buna !

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce