Mini conchiglie rigate alla Bolognese

Se punea ceapa tocata si usturoiul pisat in ceva ulei de masline la calit. Dupa 2-3 minute se aduga morcovul si telina tocate/razuite. Dupa alte 4-5

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g paste (mini conchiglie rigate/barilla)
  • 400 g carne macinata-vita
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 50 g telina
  • 2 catei usturoi
  • 2 ramurele busuioc
  • 2 ramurele oregano
  • 1 l bulion de rosii
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • cascaval ras-Gouda
  • o bucata de Ementaler-felii

Mod de preparare

Se punea ceapa tocata si usturoiul pisat in ceva ulei de masline la calit. Dupa 2-3 minute se aduga morcovul si telina tocate/razuite. Dupa alte 4-5 minutele adugam carnea macinata si amestecam. Condimentam cu sare si piper. Cand carnita se rumeneste, o stingem cu vin. Dupa ce acesta se evapora, adaugam bulionul de rosii si ramurelele de verdeata. Lasam la putin la fiert.

Pastele care le-am folosit nu necesita fierbere. Daca folositi paste mai mari, le fierbeti doar putin/foarte al dente (deoarece vin in cuptor)

Sosul il turnam peste paste, amestcam, presaram cascavalul deasupra si dam in cuptorul neincalzit la 250 grade C.


Se serveste cald. Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors