Mancare de ciuperci si cartofi in sos de rosii

Mancare de ciuperci si cartofi in sos de rosii este o delicioasa reteta de mancare pe baza de cartofi si ciuperci perfecta pentru masa de pranz.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 700 gr ciuperci intregi conservate
  • - 400 gr rosii in suc propriu
  • - 1 ceapa mare
  • - 1 morcov
  • - 1 catel de usturoi
  • - 1/2 ardei rosu
  • - 4 cartofi
  • - sare
  • - 1 lingurita sos iute
  • - piper
  • - 1 lingurita busuioc uscat
  • - patrunjel verde
  • - marar verde
  • - 3 linguri de vin rosu
  • - 3 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Ardeiul rosu il taiem cubulete, iar morcovul il curatam si il facem rondele.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam legumele pregatite si le inabusim 3-4 minute.
Adaugam o cana/o cana si jumatate cu apa si lasam sa fiarba.
Rosiile le tocam cat mai mici si le dam drumul in tigaie.
Lasam la foc potrivit sa fiarba cam 5-7 minute.
Condimentam cu sare, busuiocul uscat si sos iute.
La final punem vinul, patrunjelul si mararul verde tocat si tragem tigaia de pe foc

Ciupercile le spalam bine sub jetul de apa.
Le punem intr-o cratita cu apa, putina sare si piper si le fierbem 30 de minute, apoi le scurgem de apa.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii facem cuburi.
In sosul pregatit punem ciupercile si amestecam bine.
Turnam totul intr-un vas de ceramica, apoi punem cartofii.
Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul in vas.

Acoperim vasul cu capacul si il introducem in cuptor.
Aprindem cuptorul si lasam mancarea pana scade atat cat ne dorim, dar preparatul este bine facut.

2 functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt :
-tehnologia cu încălzire 3D datorita careia căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.
-cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore datorita caruia eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Mancarea de ciuperci si cartofi se serveste asa ca preparat de post alaturi de o muratura sau poate fi folosita ca si ganitura!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce