Gratin de cartofi aromati

Cu aceasta reteta de gratin, cu siguranta banalii cartofi vor fi scosi in evidenta. Invaluiti de aroma branzei cheddar si a verdeturilor, vor fi un adevarat succes.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 675g cartofi
  • 2 rosii
  • 125g branza cheddar
  • razuita
  • sare si piper
  • condimente (cimbru
  • busuioc
  • rozmarin
  • patrunjel)
  • 150ml smantana
  • 70g mozzarella

Mod de preparare

1. Unge cu unt o tava potrivita pentru cuptor. Feliaza foarte subtire cartofii curatati si spalati si acopera fundul tavii cu un strat de felii.

2. Fa straturi alternative din cartofi, rosii, condimente si branza cheddar, dar termina cu un strat de cartofi.

3. Pune deasupra ultimului strat de cartofi smantana, razuie branza cheddar ramasa si pune din loc in loc bucati de mozzarella.

4. Baga tava la cuptor pentru aproximativ o ora si 10 minute, pana cand cartofii sun moi, iar crusta de branza este aurie. Daca crusta de branza se "bronzeaza" mai repede decat se coc cartofii, adauga deasupra o folie de aluminiu, si da-o jos doar inainte cu 10 minute inainte de a opri focul.

 


Gratinul de cartofi aromati se serveste cald.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide