Gratin de cartofi aromati

Cu aceasta reteta de gratin, cu siguranta banalii cartofi vor fi scosi in evidenta. Invaluiti de aroma branzei cheddar si a verdeturilor, vor fi un adevarat succes.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 675g cartofi
  • 2 rosii
  • 125g branza cheddar
  • razuita
  • sare si piper
  • condimente (cimbru
  • busuioc
  • rozmarin
  • patrunjel)
  • 150ml smantana
  • 70g mozzarella

Mod de preparare

1. Unge cu unt o tava potrivita pentru cuptor. Feliaza foarte subtire cartofii curatati si spalati si acopera fundul tavii cu un strat de felii.

2. Fa straturi alternative din cartofi, rosii, condimente si branza cheddar, dar termina cu un strat de cartofi.

3. Pune deasupra ultimului strat de cartofi smantana, razuie branza cheddar ramasa si pune din loc in loc bucati de mozzarella.

4. Baga tava la cuptor pentru aproximativ o ora si 10 minute, pana cand cartofii sun moi, iar crusta de branza este aurie. Daca crusta de branza se "bronzeaza" mai repede decat se coc cartofii, adauga deasupra o folie de aluminiu, si da-o jos doar inainte cu 10 minute inainte de a opri focul.

 


Gratinul de cartofi aromati se serveste cald.

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor