Gogosele de cartofi

In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati prin masina de carne, sare,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 1-2 oua
  • 200 g sunca
  • 2 linguri grasime
  • 1 pahar lapte
  • 3 linguri faina
  • sare

Mod de preparare

In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati prin masina de carne, sare, 1-2 oua. Se framinta bine si se face o coca mai tare. Se lasa la dospit. Se intinde apoi o foaie groasa cam de ½ cm. Pe jumatate din foaie se asaza din loc in loc, gramajoare de sunca sau parizer taiate marunt. Se intoarce cealalta jumatate de foaie peste cea cu gramajoarele. Se taie cu un pahar si se prajesc in ulei sau in grasime incinsa. Gogoselele de cartofi se pot servi ca aperitiv sau ca garnitura la fripturi, soteuri etc. Umplutura se poate prepara si din ciuperci, zarzavat, mazare, carne etc. se pot prepara gogosele neumplute din aceeasi coca mai moale, care se ia cu lingurita si se prajeste in grasime multa.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala