Gniochi cu sos

Gniochi cu sos este o reteta rapida de paste din cartofi servite alaturi de un sos delicios de carne. Este o reteta rapida ce va scoate din incurcatura.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru gniochi:
  • 500 gr. de cartofi
  • 2 galbenusuri de ou
  • faina
  • Pentru sos:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 4 linguri pasta de rosii
  • sare
  • marar tocat
  • 200 gr sunca sau muschiulet afumat

Mod de preparare

Cartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg, se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se dau pe razatoarea mare sau piseaza. Se adauga 2 galbenusuri si incepe sa se framante aluatul. Se adauga faina cit cuprinde pentru a deveni o pasta. Se ia o mica parte si se face un sul subtire. Se taie bucatele de aproximativ 2 cm, se dau prin faina si se fac diferite forme rasucindu-se pe razatoare sau pe furculita. Se pun in apa clocotita cu sare si se fierb. Cand s-au ridicat la suprafata sunt gata.

Pentru sos se incinge uleiul, se adauga ceapa, pasta de rosii iar la sfarsit sunca sau muschiuletul, se condimenteaza cu sare si putin marar tocat marunt. Se adauga putina apa daca este nevoie si se lasa 10-15 minute la foc mic.


Gnochi se servesc calzi, cu mozzarella sau parmezan.

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor