Galuste pentru papricas cu cartofi

Galustele cu cartofi pentru papricas este o mancare de cartofi traditionala si delicioasa. Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cartofi - 750 g
  • faina - 150 g
  • oua - 2 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ceapa - 75 g
  • untura sau ulei - 50 g (ml)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Galustele cu cartofi pentru papricas este o mancare de cartofi traditionala si delicioasa. Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se rad prin razatoarea fina. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul se spala si se curata. Ceapa se inabusa in untura fierbinte cu 50 ml apa. Cartofii se amesteca cu ceapa inabusita, oua, faina, sare, piper si patrunjelul verde. Aluatul astfel obtinut se lasa 10 minute in repaos, dupa care se portioneaza in bucati rotunde de marimea unei nuci. Galustele rezultate se introduc in apa clocotita, se fierb cca 10 minute si se scurg de apa.

Aceste galuste se folosesc la papricas.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu carne de porc si pui

Ardei umpluti cu carne de porc si pui
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide