Se curata de coaja cartofii, se spala si se pune la fiert. Dupa ce au fiert, se paseaza cu furculita, se adauga sarea, zaharul, uleiul, ouale si sman
Se curata de coaja cartofii, se spala si se pune la fiert. Dupa ce au fiert, se paseaza cu furculita, se adauga sarea, zaharul, uleiul, ouale si smantana. Se amesteca bine si se adauga apoi faina. Se lasa in repaus aluatul, iar in acest timp se curata de samburi prunele si se fac galustele. Se ia aluatul in palma, se face o mica gaura, se pune pruna si se infasoara in foaie, rotunjind-o.Se pun apoi galustele intr-o tava presarata cu faina. Se pune apa cu sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga galustele. Se lasa sa dea 1-2 clocote si se scot cu spumiera. Se asaza in tava, unsa cu unt si se prajesc in pesmet.
Se pot coonsuma atat calde cat si reci. Pentru un plus de aroma le puteti presara cu scortisoara si zahar. Alte retete culinare:
Ciuperci umplute Papanasi fierti Muschi de porc la cuptor