Frittata cu cartofi

Astazi iti voi arata un preparat foarte similar cu omleta, doar ca mult mai gustos si mai bogat in ingrediente: Frittata cu cartofi. Acest preparat va face din mic dejunurile tale ceva special, si-ti va deschide totodata orizontul atunci cand vine vorba de experimentat preparate noi.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cartofi fierti si taiati cuburi
  • 6 oua
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de ceapa verde tocata marunt
  • carnea dintr-un carnat proaspat
  • 150 g de cascaval ras
  • 150 ml de smantana cat mai grasa
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita rasa de boia dulce
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Incinge bine o tigaie, pune carnea din carnat in aceasta si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna.

Scurge uleiul in exces daca e cazul si pune-i peste cartofi, in bol. Toaca patrunjelul marunt si presara pe deasupra. Pune si cascavalul. Bate ouale cu ajutorul unui mixer sau un tel. Adauga peste acestea smantana, sarea, piperul si boia dulce si continua sa bati inca un minut.

 

Pune aceasta compozitie peste cea initiala si amesteca totul cu ajutorul unei spatule. Folosind putin ulei, unge o forma rotunda cu fund detasabil si pune compozitia inauntru. Niveleaz-o bine si introdu-o in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade pentru cca 35-45 de minute, pana este inchegat si rumenit frumos.


Las-o putin sa se raceasca, scoate-o din forma si savureaz-o cu placere !


Nu-i asa c-arata bine? Si crede-ma ca pe cuvant cand iti spun ca poti folosi si alte ingrediente ca: bacon, mazare, cartofi dulci, ardei gras, alte tipuri de branza sau busuioc, coriandru si marar, optiunile sunt nenumarate. 

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor