1. COMPOZITIA: Morcovii, telina, cartofii si ceapa alba se curata, se spala bine, se taie in bucati potrivit de mari si se pun la fiert. Texturatul de
1. COMPOZITIA:
Morcovii, telina, cartofii si ceapa alba se curata, se spala bine, se taie in bucati potrivit de mari si se pun la fiert.
Texturatul de soia se fierbe timp de 15 minute separat de legume.
Orezul se da in cateva clocote.
Cand sunt fierte se scurg bine si se lasa sa se racoreasca, apoi morcovii impreuna cu telina, cartofii si ceapa se dau prin masina. Se adauga oul batut spuma cu sarea, piperul mozaic macinat, ciupercile uscate, cimbrul uscat, oregano, mararul uscat si patrunjelul uscat. Se amesteca pana se omogenizeaza aceasta compozitie apoi se adauga orezul bine scurs si texturatul de soia granule scurs bine. Se framanta usor compozitia rezultata pana ce devine omogena. Se taie fin ceapa rosie si se adauga si ea in compozitie, reamestecandu-se.
2. ALUATUL:
Se bate oul spuma, se adauga 1 cana de lapte, sarea, praful de copt dizolvat in otet de mere, untul topit, apoi faina se presara in "ploaie" si se amesteca pana se otine o coca suficient de tare pentru a putea fi prelucrata cu sucitorul.
Se presara putina faina pe masa de lucru, se mai framanta aluatul avand grija sa nu il ingrosam prea tare. Se intinde aluatul cu sucitorul pana si se da o forma in functie de vasul care va merge la cuptor ( de preferinta o cratita sau o tava rotunda), iar cand e gata foaia de aluat ( groasa cam de 5 mm ) se ruleaza pe sucitor apoi se deruleaza de pe sucitor in vas avand grija ca marginile foii sa acopere vasul de jur imprejur si pe dinafara.
Se adauga compozitia de legume in foaia de aluat ( ATENTIE!!! DACA UMPLETI FOAIA INAINTE DE A O PUNE IN VAS VA FI MULT MAI GREU SA O MUTATI IN VAS!!!! ) se acopera cu marginile foii de aluat, se unge cu albus de ou si se mai toarna un pic de unt topit pe deasupra.
Se pune la cuptor la foc mediu si se coace timp de 20-25 minute pana cand s-a rumenit ( e gata cand are o culare aurie! )
Inainte de a scoate drobul din vas se acopera cu un capac si se tine acoperit cca 15 minute pentru a aburi si a facilita desprinderea de pe peretii vasului.
Se serveste de preferinta rece, ( taiat felii la fel ca un tort); se poate servi ca atare sau drept garnitura pentru alte feluri de mancare.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post