Pentru umplutura: se taie pipota cat se poate de marunt si impreuna cu ceapa tocata la fel de marunt se pun intr-o craticioara de 1 1/2 l, alaturi de
Pentru umplutura: se taie pipota cat se poate de marunt si impreuna cu ceapa tocata la fel de marunt se pun intr-o craticioara de 1 1/2 l, alaturi de unt si orez. Se calesc astfel timp de 2-3 minute la foc mic, amestecand continuu si apoi se sting cu 1/2 l apa fierbinte, potrivindu-se gustul cu 1/2 lingurita cu sare si o frunza de telina. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pana ce scade lichidul si orezul este moale. Cand orezul s-a racit, se adauga ficatul crud, taiat marunt, ouale intregi, un varf de cutit sau de lingurita cu piper macinat, cateva fire de marar sau patrunjel taiate marunt, sau de ce nu, chiar din ambele. Se iau apoi castanele, se cresteaza coaja tare a castanelor in cruce, ca apa sa poata patrunde in interiorul lor, fierbandu-se in apa clocotita, cat sa le cuprinda bine, timp de aproximativ o ora; apoi se curata coaja exterioara si cea subtire din interior. Se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si pipota (care a fost calita, in prealabil, cu ceapa in 50 g unt sau untdelemn, la foc mic acoperite cca 20 minute, adaugand cate putina apa pana cand se moaie). La tocatura se adauga ouale crude, un varf de lingurita cu piper sau ienibahar macinat, romul si o lingurita rasa cu sare, amestecandu-se bine. Compozitia se pune in cornet si cu ea se umple curcanul sub piele. Se asaza curcanul intr-o tava cu putina apa si grasime si se frige la cuptor avand grija ca din cadn in cand sa verificam curcanul sis a-l stropim cu zeama formata in tava. Se serveste cu cartofi nature si putin patrunjel presarat pe deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post