Chiftelele din cartofi cu sos de lamaie sunt mancaruri de cartofi delicioase ce pot fi servite ca si aperitive. Cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se curata de coaja.
Chiftelele din cartofi cu sos de lamaie sunt mancaruri de cartofi delicioase ce pot fi servite ca si aperitive. Cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se curata de coaja. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste; apa se indeparteaza. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. Lamaia se spala si se extrage sucul. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si se da prin masina de tocat impreuna cu cartofii. Se amesteca cu 75 g faina, ou, piper, sare si patrunjel verde. Compozitia se modeleaza sub forma de chiftele de marime potrivita, care se prajesc in ulei. Sosul de lamaie se prepara din suc de lamaie, faina dizolvata in lapte si sare, amestecandu-se continuu. Se fierbe 5 minute. Chiftelele se servesc cu sosul de lamaie.
Chiftelele din cartofi cu sos de lamaie se servesc calzi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post