Cartofi umpluti cu ficatel de rata

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie in jumatati. Cu ajutorul unei lingurite se scobesc, ceea ce ramÃ

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cartofi
  • 1 ceapa
  • 8 buc. ficat de rata
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • untura sau ulei pt. prajit

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie in jumatati. Cu ajutorul unei lingurite se scobesc, ceea ce ramane se zdrobeste. Ceapa se taie marunt, se caleste putin in ulei si se adauga ficateii zdrobiti cu un cutit. Se condimenteaza cu piper, maghiran si se lasa sa se prajeasca. Se sareaza doar dupa ce se ia de pe foc. Aceasta compozitie se amesteca cu cartofii zdrobiti (ramasi din scobirea jumatatilor), se adauga oul si se amesteca bine. Cu acest amestec se umplu jumatatile de cartofi.

Într-o tava unsa cu unt sau untura se aseaza cartofii si se pune cate o bucatica de unt pe fiecare. Se pun in cuptorul preincalzit si se coc pana cand se rumenesc
Se servesc calzi, eventual stropiti cu smantana.

Alte retete simple recomandate

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici

Acest tort de biscuiți cu cremă caramel și jeleu de piersici, a fost preparat pentru o ocazie mai specială...

Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce