Cartofi umpluti cu brinza

Cartofii spalati si stersi se pun la cuptor. Dupa ce s-au copt, se lasa citeva minute sa se raceasca, apoi se taie in doua in lung, si se scobesc cu o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 cartofi mari
  • 100 g cascaval
  • svaiter sau brinza veche de oi rasa
  • 1 1/2 lingurita chimen
  • 100 g unt
  • sare

Mod de preparare

Cartofii spalati si stersi se pun la cuptor. Dupa ce s-au copt, se lasa citeva minute sa se raceasca, apoi se taie in doua in lung, si se scobesc cu o lingura scotind miezul intr-un castron. Coaja nu trebuie rupta, de aceea se lucreaza cu grija. Miezul se amesteca cu unt, brinza rasa, chimen si putina sare dupa gust. Se umplu cartofii la loc, de data aceasta mijlocul va fi mai rotunjor. Se asaza pe un graten si se tin 15-20 minute la cuptor incins, apoi se servesc. Cartofii preparati 70 minse mai pot acoperi cu un sos alb sau cu sos de rosii. Se mai pot pregati, la fel, cartofii umpluti cu ciuperci, orez, sunca etc.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors