Cartofi prajiti, cu mazare si sunca

Se curata cartofii, se taie pai si se pun intr-o tigaie (de preferabil de Teflon) cu ulei incins. Separat se bat ouale cu 3 linguri de smintina, sare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi
  • 3 oua
  • 100 gr. sunca
  • 200 gr. mazare (conserva)
  • 2 cutii smintina

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie pai si se pun intr-o tigaie (de preferabil de Teflon) cu ulei incins. Separat se bat ouale cu 3 linguri de smintina, sare, piper (3 virfuri de cutit) si sunca taiata felii subtiri(max. 1 cm latime). Cind cartofii s-au rumenit, se scoate uleiul ramas (se mai lasa 2 linguri, sa nu se arda ouale batute) si se introduc ouale batute. Dupa ce se formeaza un strat mai tare de ou se taie continutul in patru si se intoarce sa se poata praji si oul crud de deasupra. Cand este gata, se scoate si se asaza pe doua farfurii.
Se servesc cu smintina, si deasupra se pun 2-3 linguri de mazare

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors