Cartofi prajiti bavarezi (in bere)

Cartofii bavarezi in bere vor fi cu atat mai deliciosi, cu cat raman mai mult la rece inainte de a fi prajiti. Cele 2 tipuri de ceapa care se prajesc impreuna cu cartofii adauga un plus de aroma si savoare.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii
  • medi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 6 linguri mari de grasime sau ulei de masline
  • sare
  • 6 linguri mari bere neagra
  • 2 cepe mari rosii taiate rondele

Mod de preparare

Fierbe cartofii in coaja in apa cu sare, pentru 15 de minute, pana sunt fragezi cand sunt taiati cu cutitul. Lasa-i sa se raceasca si pune-i la frigider pana a doua zi.

Taie cartofii in cuburi si amesteca uleiul de masline, otetul balsamic si mustarul intr-un bol mic. Incalzeste 3 linguri de ulei intr-o tigaie, al foc mediu. Adauga jumatate din cantitatea de cartofi si sareaza dupa gust. Soteaza cartofii pana cand incep sa se rumeneasca, amestecand continuu. Adauga 3 linguri de bere si jumatate din cantitatea de ceapa si mai gateste pana cand berea se evapora. Redu flacara la mic si mai prajeste pana cand cartofi sunt maronii la margini, aproximativ 5 minute. Toarna jumatate din cantitatea de vinegreta de otet in tigaie si amesteca bine sa se omogenizez. Ia tigaia de pe foc, sareaza si pipereaza dupa gust.

Repeta procedeul pentru cartofii ramasi, apoi adauga-i pe toti intr-un bol si serveste-i cu rondele de ceapa.


Cartofii bavarezi (in bere) se servesc calduti, cu rondele de ceapa.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce