Cartofii parizieni sunt mancaruri de cartofi si oua delicioase. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece.
Cartofii parizieni sunt mancaruri de cartofi si oua delicioase. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece, se fierb pana la consistenta tare, se curata si se taie felii. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Faina se dizolva in 100 ml lapte. Se adauga 50 g de unt infierbantat si se inabusa, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga restul de lapte, jumatatea de cub MAGGI si se continua fierberea pana se formeaza sosul. Peste sos se adauga cartofii, smantana, sarea si se fierb impreuna. Se ia vasul de pe foc. Jumatate din cantitate se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau margarina; deasupra se pun felii de ou plus restul compozitiei de cartofi, unt (margarina) si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Cartofii parizieni se servesc calzi, cu unt topit deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post