Cartofi parizieni

Cartofii parizieni sunt mancaruri de cartofi si oua delicioase. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi - 1
  • 4 kg
  • oua - 4 bucati
  • faina - 100 g
  • unt/margarina - 100 g
  • smantana - 75 g
  • lapte - 250 ml
  • 1/2 cub MAGGI de gaina
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Cartofii parizieni sunt mancaruri de cartofi si oua delicioase. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece, se fierb pana la consistenta tare, se curata si se taie felii. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Faina se dizolva in 100 ml lapte. Se adauga 50 g de unt infierbantat si se inabusa, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga restul de lapte, jumatatea de cub MAGGI si se continua fierberea pana se formeaza sosul. Peste sos se adauga cartofii, smantana, sarea si se fierb impreuna. Se ia vasul de pe foc. Jumatate din cantitate se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau margarina; deasupra se pun felii de ou plus restul compozitiei de cartofi, unt (margarina) si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Cartofii parizieni se servesc calzi, cu unt topit deasupra.

 


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors