Cartofi noi cu usturoi

Se curata cartofii de coaja, apasind cu lama unui cutit ascutit, se spala in mai multe ape reci, dupa care se sareaza putin si se pun sa se prajeasca

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 2—3 rosii coapte
  • usturoi
  • marar tocat

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, apasind cu lama unui cutit ascutit, se spala in mai multe ape reci, dupa care se sareaza putin si se pun sa se prajeasca in ceaun, cu o ceasca dp ulei.

Cind s-au rumenit, se taie deasupra lor doua rosii decojite si se pune capac pe ceaun.

II fierbem cartofii inabusit zece minute, se adauga apoi usturoiul tocat marunt si se stinge focul.

Se presara deasupra marar tocat fin si se servesc cu salata de sezon, alaturi de ochiuri romanesti.

Alre retete romanesti

Cartofi la cuptor

Tocana de ciuperci

Tocana cartofi cu carne

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors