Cartofii la cuptor cu sos de praz sunt o mancare delicioasa, potrivita in zilele de toamna. Cartofii copti cu sos de praz sunt foarte usor de pregatit.
Cartofii i-am spalat in nu stiu cate ape, i-am curatat de coaja cum am putut,, dupa aia i-am taiat in sferturi.
- pastrama de pui am taiat-o feliute, fasiute sau cum se zice
-si dupa aia prazu' l-am taiat rondele
- intr-o tava uleiata am pus cartofii, carnea feliata si broccolicii, tava am bagat-o-n cuptor la 220 grade
- si dupa aia intr-o tigaie mare am topit untu', am pus rondelele de praz, cica sa amestec sa devina prazu' translucid. N-am stat sa-mi dea asemenea fantasmagorie asa ca dupa ce-am invartit lemnu'-n tigaie de cateva ori am adaugat si faina
- am adaugat direct din cutie smantana lichida
-si-am lasat sa colcaie cateva minute in timp ce-amestecam. Am pus si sare si piper si am pus piper in disperare ca am stat numai cu apa langa mine cand am mancat
- dupa vreo 40-50 min. am scos tava cu cartofii de la cuptor
-sosul de praz se pune peste cartofi
- se amesteca totul cu grija sa nu se sfarame cartofii si se muta-n alta forma
- se baga iar la cuptor unde se lasa pana se face crusta
Reteta de cartofi la cuptor cu sos de praz a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.
Serviti cartofii la cuptor cu sos de praz calzi.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce