Cartofii la cuptor cu sos de praz sunt o mancare delicioasa, potrivita in zilele de toamna. Cartofii copti cu sos de praz sunt foarte usor de pregatit.
Cartofii i-am spalat in nu stiu cate ape, i-am curatat de coaja cum am putut,, dupa aia i-am taiat in sferturi.
- pastrama de pui am taiat-o feliute, fasiute sau cum se zice
-si dupa aia prazu' l-am taiat rondele
- intr-o tava uleiata am pus cartofii, carnea feliata si broccolicii, tava am bagat-o-n cuptor la 220 grade
- si dupa aia intr-o tigaie mare am topit untu', am pus rondelele de praz, cica sa amestec sa devina prazu' translucid. N-am stat sa-mi dea asemenea fantasmagorie asa ca dupa ce-am invartit lemnu'-n tigaie de cateva ori am adaugat si faina
- am adaugat direct din cutie smantana lichida
-si-am lasat sa colcaie cateva minute in timp ce-amestecam. Am pus si sare si piper si am pus piper in disperare ca am stat numai cu apa langa mine cand am mancat
- dupa vreo 40-50 min. am scos tava cu cartofii de la cuptor
-sosul de praz se pune peste cartofi
- se amesteca totul cu grija sa nu se sfarame cartofii si se muta-n alta forma
- se baga iar la cuptor unde se lasa pana se face crusta
Reteta de cartofi la cuptor cu sos de praz a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.
Serviti cartofii la cuptor cu sos de praz calzi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post