Cartofi la cuptor cu sos

Cartofii se spala bine se taie bucati si se asaza intr-o tava cu 2-3 linguri de untdelemn. Se dau la cuptor pentru 35 minute. Ceapa se curata, se tai

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg. cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei iuti
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de bulion
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 rosii
  • 1 pahar vin alb
  • o legatura de patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se spala bine se taie bucati si se asaza intr-o tava cu 2-3 linguri de untdelemn. Se dau la cuptor pentru 35 minute. Ceapa se curata, se taie marunt, si se calesc in untdelemn incins. Se adauga ardeii iuti taiati marunt, bulionul, usturoiul pisat, zaharul si se mai calesc 5 minute. Apoi se adauga rosiile taiate marunt, vinul si se lasa la fiert citeva minute. Acest sos se toarna peste cartofi si se orneaza cu patrunjelul tocat marunt.

Alte retete recomandate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc

  O ciorba de salata este bine venita dupa o perioada de sarbatori  in care ne-am infruptat cu de toate. Totusi...

Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide