Se pun la fiert 13 cartofi albi, cu tot cu coaja. Din momentul in care dau in clocot se mai lasa cam 15 min. Se curata, se taie in sferturi pe lungime
Se pun la fiert 13 cartofi albi, cu tot cu coaja.
Din momentul in care dau in clocot se mai lasa cam 15 min.
Se curata, se taie in sferturi pe lungime, se pun intr-un vas si se adauga 3-4 linguri ulei peste ei. Se amesteca.
Separat se amesteca 8 linguri faina, o lingurita sare, o lingurita piper, 2 lingurite boia dulce. Se adauga compozitia peste cartofi.
Se aseaza pe o tava si se da la cuptor, la 400 F, pentru 30 min respectiv pana prind crusta.
Se scot dupa 15 min si se invart.
Salsa:
Am taiat codita la rosii si apoi le-am disecat pe latime. Am taiat toate ingredientele de mai sus marunt, marunt.
Le-am pus toate intr-un castronel si am amestecat cu: 2 catei usturoi pisati, 2 linguri otet, o lingurita de sare, una de piper si una de zahar.
Mujdei:
Luam 7 catei de ustoroi si ii zdrobim. Se amesteca cu 1/2 lingurita sare, 3-4 linguri iaurt, 2 linguri maioneza si otet dupa gust. Daca iese prea gros, se mai subtiaza cu apa.
Se servesc cu friptura.
Pofta buna!
Reteta Cartofi la cuptor, cu salsa si mujdei a fost propusa de California pe forum culinar.ro
Alte retete cu cartofi gasiti aici:
Barcute de cartofi copti,
Karottengemüse, mancarica de morcovi si cartofi,
Cartofi crocanti cu malai
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post