Cei pe care i-am pregatit eu sunt perfect copti, crocanti la exterior si pufosi la interior. Sunt garnitura ideala pentru orice tip de carne sau peste, sunt perfecti alaturi de o salata sau un sos.
Pentru cartofi: se spala cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt catofi noi, de vara, nu este necesar sa fie curatati de coaja cu cutitul. Se tamponeaza cu servetele de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Se taie in sferturi, se pun in tava cuptorului captusita cu hartie de copt. Se stropesc cu ulei. Intr-un bol se amesteca condimentele pentru cartofi, sarea si piperul. Se presara peste cartofii din tava. Se mai amesteca o data cartofii cu mana pentru a fi complet acoperiti de condimente si ulei. Se da tava la cuptorul incins la 180 de grade, cat mai aproape de flacara de sus a cuptorului. In aproximativ 30 minute sunt gata copti.
Pentru sos: se pun toate ingredientele intr-un blender. Se mixeaza pana totul devine o pasta omogena. Se asezoneaza dupa gust si se serveste cu cartofii calzi.
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara